Hírek

Megújult a Konzuli Szolgálat mobil alkalmazása

A Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil alkalmazása a magyar állampolgárok biztonságos és felelős külföldi utazását segíti utazási és konzuli információkkal. Az alkalmazásban egyszerűen elérhetők az úticélra vonatkozó, naprakész utazási tanácsok, a magyar külképviseletek elérhetőségei, valamint a Konzuli Szolgálat kiemelt hírei. Hasznos tudnivalók olvashatók a konzuli segítségnyújtásról, arról, hogy mi a teendő, ha a felhasználó külföldön bajba kerül. A mobil alkalmazásból közvetlenül lehetséges konzuli védelemre regisztrálni, és ha a célországban válsághelyzetet hirdetett ki a Konzuli Szolgálat, a felhasználó mobil eszközén vészhelyzeti üzeneteket tud fogadni. 
Tovább

Diplomataképző Program

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg. A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 5. (vasárnap)
Tovább

Pályázati felhívás a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatók számára módszertani konferencián való részvételre

2024-ben is megrendezésre kerül a többéves hagyományokra visszatekintő négynapos továbbképzés a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatók számára. A X. Módszertani Konferencia a Hétvégi Magyar Iskolák számára elnevezésű szakmai esemény tervezett dátuma: 2024. május 29. - június 1.

A négynapos szakmai eseményre pályázat útján lehet jelentkezni, amelyet 2024. március 25. déli 12:00 óráig (közép-európai idő /CET/) kell benyújtani elektronikusan a modszertani.konferencia@mfa.gov.hu e-mail címre

 

Tovább

Magyar vonatkozású régészeti kötetek bemutatója Kazanban

  

Főkonzulátusunk, valamint a tatár A.H. Halikov Régészeti Intézet közös szervezésében három, 2023-ban megjelent magyar vonatkozású, magyar és orosz nyelven, ill. magyar nyelvű jegyzetekkel ellátott régészeti kiadvány bemutatójára került sor 2023. november 13-án a Tatár Tudományos Akadémián.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata.
Legyen ez a nyár örökre szóló élmény! Jelentkezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusaira! Vannak magyar származású felmenőid? Szeretnéd megismerni a magyar nyelvet és kultúrát egy izgalmas nyári program keretében? Gondolkozol azon, hogy a közeljövőben Magyarországon tanulj? Itt a lehetőség, hogy ezen a nyáron Magyarországra utazz, új barátokat szerezz, fejleszd magyar nyelvtudásod és új ismereteket szerezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusain.

Jelentkezési határidő:2024. március 28. 17:00 óra. (közép-európai idő)

Tovább