A Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil alkalmazása a magyar állampolgárok biztonságos és felelős külföldi utazását segíti utazási és konzuli információkkal. Az alkalmazásban egyszerűen elérhetők az úticélra vonatkozó, naprakész utazási tanácsok, a magyar külképviseletek elérhetőségei, valamint a Konzuli Szolgálat kiemelt hírei. Hasznos tudnivalók olvashatók a konzuli segítségnyújtásról, arról, hogy mi a teendő, ha a felhasználó külföldön bajba kerül. A mobil alkalmazásból közvetlenül lehetséges konzuli védelemre regisztrálni, és ha a célországban válsághelyzetet hirdetett ki a Konzuli Szolgálat, a felhasználó mobil eszközén vészhelyzeti üzeneteket tud fogadni. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/kozerdeku-informaciok/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium-konzinfo-utazom-mobil-alkalmazasa

 

Regisztráljon konzuli védelemre!

Akár rövidebb időre utazik külföldre, akár életvitelszerűen tartózkodik egy másik országban, javasoljuk, hogy regisztráljon konzuli védelemre és töltse ki az online regisztrációs adatlapot. Ha regisztrál konzuli védelemre, elérhetőségeinek birtokában gyorsabban megtörténhet a konzuli segítségnyújtás, amennyiben külföldön bajba kerül. Továbbá a regisztráció során megadott adatok elősegítik a kapcsolatfelvételt Önnel, ha a Konzuli Szolgálat válsághelyzetet hirdetett ki abban a célországban, ahová konzuli védelemre regisztrált.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

 

Oroszországi utazások tervezése és tartózkodás 

Az Oroszországban tartózkodó, vagy ide utazó állampolgárainkat kérjük, hogy kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oroszorszag