2019. október 30-án ünnepélyes keretek között beindult a WIZZ Air Budapest és Kazan között hetente kétszer közlekedő közvetlen légijárat, amelynek révén a két város között 3 és félórára csökkent az utazási idő.

A nyitó ceremónián a helyi illetékesek mellett vett részt Stifter Ádám főkonzul, aki. örömét fejezte ki a járat iránti jelentős érdeklődéssel kapcsolatban, melyet a Budapestre induló járat 98 százalékos telítettsége is igazol. Ezt követően bemutatta a Főkonzulátus munkáját, népszerűsítette a vízumkiadó tevékenységet. A köszöntőbeszéd során ismertette Magyarország legnépszerűbb úticéljait, kiemelve Budapest és a gyógyfürdők nyújtotta lehetőségeket. A sajtóbeszámolók kiemelték Magyarország és a Tatár Köztársaság dinamikusan fejlődő kapcsolatát, gazdasági és turisztikai lehetőségeit. Az első járat utasai között érkezett Kazanba Hosszú Katinka, hogy részt vegyen a soros Világ Kupa versenyen.

A köszöntőbeszédeket követően ünnepélyes keretek között szalagvágásra került sor. Az induló utasoknak lehetőségük volt magyar borkóstolásra, illetve kvízkérdéses nyereményjátékon való részvételre.