Hírek

Magyar vonatkozású régészeti kötetek bemutatója Kazanban

  

Főkonzulátusunk, valamint a tatár A.H. Halikov Régészeti Intézet közös szervezésében három, 2023-ban megjelent magyar vonatkozású, magyar és orosz nyelven, ill. magyar nyelvű jegyzetekkel ellátott régészeti kiadvány bemutatójára került sor 2023. november 13-án a Tatár Tudományos Akadémián.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata.
Legyen ez a nyár örökre szóló élmény! Jelentkezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusaira! Vannak magyar származású felmenőid? Szeretnéd megismerni a magyar nyelvet és kultúrát egy izgalmas nyári program keretében? Gondolkozol azon, hogy a közeljövőben Magyarországon tanulj? Itt a lehetőség, hogy ezen a nyáron Magyarországra utazz, új barátokat szerezz, fejleszd magyar nyelvtudásod és új ismereteket szerezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusain.

Jelentkezési határidő:2024. március 28. 17:00 óra. (közép-európai idő)

Tovább

Növénybehozatali korlátozás az EU-ba

Minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró) és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) behozatala Magyarországra és az Európai Unióba csak növényegészségügyi bizonyítvány birtokában lehetséges, még a magánszemélyek útipoggyászában is.
Tovább

Bankkártyás fizetés bevezetése

Kizárólag bankkártyás fizetéssel lehet fizetni a konzuli díjakat és illetékeket.
Tovább

Seszták Miklós tatárföldi tárgyalásai

Rusztam Minnyihanov tatár elnök meghívására dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2017. március 2-án jó hangulatú tárgyalásokat folytatott a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazányban a kétoldalú együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről.
Tovább